Sortering af hele databasen:
Søgning på databasen:
- Nyheder -
- Om siden -
- Top 20 -
- Om øl -

Oude Geuze

Bryggeri Type Farve Land Alkoholprocent
Brouwererij 3 Fonteinen Special Rav Belgien 6 %
Klik for at se i fuld størrelse

Karakterer:
Thomas:
Anders: Ikke anmeldt

Noter:
Dufter virkeligt surt, med en svag frugtig note af umodne druer og æbler. Skummet er højt og hvidt, men er også meget groft og det har en ret dårlig holdbarhed.
Smagen er selvsagt sur, men ikke nær så meget som de fleste andre spontangærede øl jeg har smagt. Det tillader de frugtige noter at træde tydeligere frem når de ikke overdøves af en sindsyg syrlighed, og det klæder faktisk øllen. Bag det første sure indtryk gemmer der sig fine noter af umodne bær og frugter, og kun en svag muggen note champignon og jordslået kælder spores, hvilket passer mig fint.
Eftersmagen er primært sur af umodne frugter, men det gør øllet utroligt frisk og passer fint på en varm sommerdag som i dag.
Især kan jeg godt lide at surheden ikke prøves opvejet gennem en ubehagelig kunstig sødme som nogen af de billigere mainstream geuzer gør (hvis geuze overhovedet kan kaldes mainstream), det plejer at resulterer i en sur smag og en overdreven kvalm eftersmag, lidt ligesom at stikke det ene ben i koldt vand og det andet i kogende vand - middeltemperaturen er god. Denne øl er derimod langt mere harmonisk. En af de få geuzer jeg faktisk kunne overveje at købe igen:-)


Skriv en kommentar til denne anmeldelse
Til toppen
Der har været 2245902 besøgende siden d.9/11 - 2003
Til toppen
Der er i alt 2937 anmeldte øl i databasen
Et design af TeeVee - Login