Sortering af hele databasen:
Søgning på databasen:
- Nyheder -
- Om siden -
- Top 20 -
- Om øl -

Helene Heather

Bryggeri Type Farve Land Alkoholprocent
Nørrebro Bryghus Special Brun Danmark 5.5 %
Klik for at se i fuld størrelse

Karakterer:
Thomas:
Anders: Ikke anmeldt

Noter:
Dufter meget markant af krydderurter og blomster, med en meget sødlig note af kanel. Det lysebrune og smågrumsede skum er ikke videre kønt, og holdbarheden er lige stadiet over en Cola. Smagen er derimod herligt kompleks og meget anderledes end alle andre øl. Der er både søde noter af blomster, lavendel og kanel, men også syrlige citrusnoter der gør øllet dejligt forfriskende. Eftersmagen er syrlig og frisk, men stadigt med lidt krydrede noter af kanel.
Bonusinfo:
Øllen er en såkaldt Gruit-bier (udtales groot-beer), hvilket er øl brygget helt uden humle, og hvor den krydrede smag samt bitterhed som humlen bidrager til øllet med i stedet stammer fra et mix af andre planter og blomster (i denne øl er der brugt lavendel, røllike og lyng).
Jeg har selv engang for mange år siden brygget en øl med både lavendel, røllike og rosmarin, og derfor kan jeg virkeligt værdsætte dette fantastiske bryg, da jeg nu ved hvor usandsynligt svært det er at kombinere så mange sjældent brugte planter og blomster, i et perfekt forhold hvor sødmen balanceres med bitterhed men uden at smagen er alt for voldsom og uharmonisk.
Denne øl er brygget af gæstebryggeren Will Meyers fra The Cambridge Brewery i Boston, og han har virkeligt formået at balancere alle smagsfacetterne på en måde der både giver en frisk, syrlig og fint smagfuld øl, med en godt afstemt bitterhed, dog er syrligheden lige i overkanten for min smag og giver associationer til overkarboneret øl, ligesom jeg gerne så en tand mere smag.


Skriv en kommentar til denne anmeldelse
Til toppen
Der har været 3059873 besøgende siden d.9/11 - 2003
Til toppen
Der er i alt 3168 anmeldte øl i databasen
Et design af TeeVee - Login