Sortering af hele databasen:
Søgning på databasen:
- Nyheder -
- Om siden -
- Top 20 -
- Om øl -

Blå Chimpanse

Bryggeri Type Farve Land Alkoholprocent
Skands Ale Rød Danmark 6.5 %
Klik for at se i fuld størrelse

Karakterer:
Thomas:
Anders: Ikke anmeldt

Noter:
Dufter maltet, med en lidt mærkelig støvet note samt lette syrlige noter af frugt og brændte mandler. Skummet er lysebrunt og rimeligt tæt, med en ok holdharhed. Smagen er blød og fyldig, med en hel del noter af ristet malt, karamel og brændte mandler, men også med et let syrligt strejf, men fremstår samlet set meget sød. Eftersmagen er stadigt godt ristet og meget maltet og sødlig med masser af karamel, der kun lige akkurat afstemmes af en svag portion bitterhumle.
Umiddelbart en udmærket øl, men i en blindtest ville jeg nok have gættet på at der var tale om en kraftig tysk doppel Bock, og ikke om en belgisk ale, dertil er de frugtige og krydrede noter simpelthen for svage mens de maltede noter for kraftige. Ud over at den fuldstændigt forfejler sit mål om at efterligne Chimay Bley, så er den også alt for sød for min smag.
Bonusinfo:
Øllen skulle efter sigende være inspireret af den velkendte Chimay Bleu, og vist også brygget på samme gær. Den har dog efter min mening ingen sammenligningspunkter med Chimay Bleu, og må på det punkt siges at være fuldstændigt forfejlet.


Skriv en kommentar til denne anmeldelse
Til toppen
Der har været 3059862 besøgende siden d.9/11 - 2003
Til toppen
Der er i alt 3168 anmeldte øl i databasen
Et design af TeeVee - Login