Sortering af hele databasen:
Søgning på databasen:
- Nyheder -
- Om siden -
- Top 20 -
- Om øl -

Kors Øøll

Bryggeri Type Farve Land Alkoholprocent
Ørbæk Bryghus Ale Mørkebrun Danmark 7.5 %
Klik for at se i fuld størrelse

Karakterer:
Thomas:
Anders: Ikke anmeldt

Noter:
Skummet er mørkebrunt, lidt groft og ikke så højt, med en halddårlig holdbarhed. Duften er tydeligt maltet, med en frisk og lidt sur duft af overmodne frugter. Smagen er sød og utroligt maltet, med lidt ristede noter af maltbolcher, men ogsånoter af honning og med en svag, lidt syrlig og krydret note af overmodne frugter og mynte. Eftersmagen er syrlig og stadigt meget maltet, men også med en markant bitterhed, der formentligt stammer fra alkoholen, og som ligger længe bagerst på tungen.
En udmærket øl, der både er sød og maltet ogsamtidigt har nogle lidt usædvanlige krydrede noter af urter, men den er ikke helt afbalanceret og især den lidt sure og halvbeske eftersmag den efterlader bagerst på tungen er jeg ikke så vild med.
Bonusinfo:
Af etiketten på øllen fremgår følgende om øllet: "Danmarks vel eneste unikke bidrag til den internationale korstogsbevægelse var en øl – en korstogsøl. Når man blev optaget i korstogsordenen Johanniterne (Malteserridderne) i Danmark drak man den traditionelle ”Kors øøll”. Nu har Nyborg Slot sammen med Ørbæk Bryggeri genskabt øllen, som den kunne have været".


Skriv en kommentar til denne anmeldelse
Til toppen
Der har været 2247207 besøgende siden d.9/11 - 2003
Til toppen
Der er i alt 2938 anmeldte øl i databasen
Et design af TeeVee - Login