Sortering af hele databasen:
Søgning på databasen:
- Nyheder -
- Om siden -
- Top 20 -
- Om øl -

Julebuk (6,6%)

Bryggeri Type Farve Land Alkoholprocent
Bryggeri Skovlyst Lager Brun Danmark 6.5 %
Klik for at se i fuld størrelse

Karakterer:
Thomas:
Anders: Ikke anmeldt

Noter:
Duften er let ristet og ganske maltet med markante noter af karamel. Skummet er mørkebrunt og viser at øllets mørke farve er opnået ved brug af rigelige mængder specialmalt og ikke bare tilsætning af farvestoffer, men holdbarheden er ikke imponerende. Smagen er utroligt maltet og sød, med markante noter af karamel og en let ristet notet og en stor mundfylde. Eftersmagen er kun svagt bitterhumlet og stadigt med markante søde maltede noter af karamel.
Først og fremmest må det påpeges, at betegnelsen "Gylden" Bock er stærkt misvisende, da øllet har en markant mørk farve, men personligt foretrækker jeg de mørke og maltede typer op til jul, så lad gå for denne gang. De gode maltede noter bliver dog en tand for meget i denne øl, da de ikke for ordentligt modspil af humle eller bitterhed, og øllet fremstår derfor ubalanceret og bliver også en anelse kvalm i længden.
Bonusinfo:
Skovlyst brygger også en version af denne øl på 4,7% alk. På nær farven er der dog ret stor forskel på de to øl, hvor versionen på 4,7% er tilsat vanille, hvilket giver en herlig dessertøl med noter af chokolade.


Skriv en kommentar til denne anmeldelse
Til toppen
Der har været 2868390 besøgende siden d.9/11 - 2003
Til toppen
Der er i alt 3153 anmeldte øl i databasen
Et design af TeeVee - Login