Sortering af hele databasen:
Søgning på databasen:
- Nyheder -
- Om siden -
- Top 20 -
- Om øl -

Helge

Bryggeri Type Farve Land Alkoholprocent
Hornbeer Ale Rød Danmark 10 %
Klik for at se i fuld størrelse

Karakterer:
Thomas:
Anders: Ikke anmeldt

Noter:
Skummet er uden sammenligning det ringeste jeg nogen sinde har set – dårligere end cola. Duften er meget gusten, med syrlige noter af kirsebær, jordslået kælder og gammelt blomstervand – enten er denne øl fejlgæret eller også er der tale om en vildgæret øl. Smagen er markant syrlig/sur, men også meget meget tydelige noter af kirsebær. Modsat duften, så har smagen ingen decideret ubehagelige noter, men de meget syrlige noter gør at den absolut ikke for alle og en hver. Eftersmagen er helt uden bitterhed, men i stedet balanceres øllen af den kraftige syrlighed, der sammen med kirsebærnoterne fortsætter langt ud i eftersmagen.
Man skal absolut høre til den lille del af befolkningen der sætter pris på de semi-vildgærede øltyper såsom Duchesse de Bourgogne eller Rodenback Grand Cru for at bryde sig om denne øl. Det gør jeg heldigvis, og derfor er jeg vildmed denne øl. Dog synes jeg at Hornbeer gør alt for lidt ud af at beskrive øllets syrlighed på etiketten, i stedet har de valgt at bringe en lang historie om Barleywine’ens historiske ophav, og at der er tale om en sød engelsk desertøl – ingen af delene kunne være mere forkerte, da der hverken er tale om en engelsk barley wine eller en sød desertøl. Når der er tale om en så speciel øl, så burde historieundervisningen vige til fordel for en bedre smagsbeskrivelse af øllet, da jeg tror der er mange der bliver slemt skuffede, hvis de forventer en sød engelsk desertøl.
Opdateret: Jeg har nu haft lejlighed til at smage øllen ved to separate smagninger, og begge gange var der flere der hældte øllet direkte i vasken, og jeg måtte berolige flere, der var decideret bange for at blive syge af at have drukket dette sure bryg. Det understreger blot at Hornbeer har grebet smagsbeskrivelsen helt forkert an. Det ændrer dog ikke på at undertegnede elsker denne øl.


Skriv en kommentar til denne anmeldelse
Til toppen
Der har været 2761599 besøgende siden d.9/11 - 2003
Til toppen
Der er i alt 3121 anmeldte øl i databasen
Et design af TeeVee - Login