Sortering af hele databasen:
Søgning på databasen:
- Nyheder -
- Om siden -
- Top 20 -
- Om øl -

Rough Snuff II

Bryggeri Type Farve Land Alkoholprocent
Midtfyns Bryghus Special Mørkebrun Danmark 9.5 %
Klik for at se i fuld størrelse

Karakterer:
Thomas:
Anders: Ikke anmeldt

Noter:
Dufter tydeligt ristet, og med markante noter af lakrids og salmiak. Skummet er brunt og lidt groft, og med en overraskende dårlig holdbarhed, der kun lige er stadiet over Cola. Øllet er meget fyldig og ganske prikkende i munden, og de første smagsindtryk der rammer er lakrids og en lille smule salmiak og Piratos, men også med en ganske stor sødme og noter af overmodne frugter såsom svesker og rosiner. Eftersmagen har fortsat markante noter af lakrids og salmiak, og også en lidt sjov saltet note, og selvom den stort set ingen bitterhed har, sørger den høje carbonering for at øllet aldrig fremstår kvalmt, den høje sødme til trods.
Nu har jeg aldrig selv 'snuset', så jeg ved ikke hvordan det smager, men umiddelbart synes jeg ikke øllet smager af tobak eller andet jeg forbinder med snus. Når det er sagt, er der tale om en solid stærkøl med en kompleks smag, og især den ret så salte note i eftersmagen komplimenterer de overmodne frugter rigtigt godt, men øllet er lidt for overkarboneret for min smag og smagen er lidt for 'almindelig' når man havde ventet at smage en meget speciel øl. Lidt for hypet synes jeg, men absolut god.
Bonusinfo:
Den originale Rough Snuff blev kåret til årets ølnyhed 2010. Dette er desværre ikke originalen, som var brygget med rigtig snus, men det satte lovgivningen desværre en stopper for. I stedet er Midtfyns bryghus gået over til at bruge andre smagsgivere, bl.a. har jeg hørt at de bruger æbler, hvordan det så end skal erstatte snus??


Skriv en kommentar til denne anmeldelse
Til toppen
Der har været 3019520 besøgende siden d.9/11 - 2003
Til toppen
Der er i alt 3166 anmeldte øl i databasen
Et design af TeeVee - Login