Sortering af hele databasen:
Søgning på databasen:
- Nyheder -
- Om siden -
- Top 20 -
- Om øl -

Carlsberg 1813

Bryggeri Type Farve Land Alkoholprocent
Carlsberg Lager Rød Danmark 4.6 %
Klik for at se i fuld størrelse

Karakterer:
Thomas:
Anders: Ikke anmeldt

Noter:
Dufter svagt og lidt ubestemmeligt, med et hint af frugt. Skummet er lyst og groft, med en elendig holdbarhed. Smagen er maltet og forholdsvis ristet, med en hel del frugtige noter fra gæren, der giver mindelser om friske æbler og måske tilmed lidt hindbær. Eftersmagen afrundes med en udmærket portion bitterhumle, og de ristede noter fortsætter også fint, og øllet ender forholdsvis tør og bitter.
Sammenlignet med Carlsbergs mange andre konsumøl, så er dette faktisk en rigtig udmærket en af slagsen. Det er på ingen måde en specialøl, men har alligevel en udmærket smag.
Bonusinfo:
Ifølge Carlsbergs marketingsafdeling, så skulle der være tale om en øl brygget med den helt oprindelige gær, som Emil Christian Hansen, som den første i verden, formåede at rendyrke, tilbage i 1813. Deraf navnet. Ifølge historien fandt nogle medarbejdere hos Carlsberg nogle meget gamle, og hidtil ukendte flasker, i nogle forgreninger af Carlsbergs i alt 22 km lange undergrundstunneller, der i gamle dage blev brugt til at lagre øllet. Fundet skete i forbindelse med en oprydning i anledningen af at tunnelerne skulle lukkes, og den nye Carlsberg-by bygges. Ølhistorikere har fastsat øllets alder til ca. midten af 1880'erne.


Skriv en kommentar til denne anmeldelse
Til toppen
Der har været 2593547 besøgende siden d.9/11 - 2003
Til toppen
Der er i alt 3072 anmeldte øl i databasen
Et design af TeeVee - Login