Sortering af hele databasen:
Søgning på databasen:
- Nyheder -
- Om siden -
- Top 20 -
- Om øl -
Denne side er startet af to unge entusiaster fra Frederikssund i Nordsjælland. Vi har siden sommeren 2002 smagt på anderledes øl fra hele verden, og vi er nu klar til at dele vores erfaringer med omverden på denne hjemmeside, som vi håber, vil have interesse både for dem, der lige er begyndt at smage på øl, men også for de mere "rutinerede" øldrikkere.

Vores tilgang til øllet er nok lidt anderledes end de flestes. Vi startede i foråret 2002 med at interessere os for måden man bryggede øl på, hvor den mystiske gær formår at ændre den sammenkogte urt og humle fuldstændigt, og ikke så meget for hvor forskelligt øl kunne smage. Vi begyndte derfor med at købe det mest basale udstyr og et par øl-kits, som vi ville øve os på inden vi gik i gang med rigtig ølbrygning. Egentlig var det ikke meningen at det skulle blive så omfattende en hobby, men da vi samtidig begyndte at smage på et par af de udenlandske øl mens humlen kogte, var vejen dannet for en helt ny måde at gå til øllet på. Vi begyndte med nogen af de mere traditionelle engelske ales såsom Newcastle brown ale, men også den danske ale nr. 16, der på det tidspunkt var den eneste danske overgærede øl, var et kæmpe hit.

Gennembruddet kom da vi var til øl-smagning i Tivoli i 2002, der var arrangeret af Carlsberg, men hvor der alligevel var utroligt mange (for os) anderledes og dejlige øl, og det var her vi første gang mødte et medlem fra foreningen Danske Ølentusiaster, som vi snakkede en del med. 2 uger senere var vi begge medlemmer.
Men hvor kommer ØLDataBasen ind i billedet? Jo ser I, efter vi havde smagt ca. 20-30 forskellige udenlandske øl, opdagede vi at det var overordentligt svært at huske forskel på de enkelte øl, alkoholprocent for slet ikke at tale om smagsnoter. Bare det at huske navnet på øllet eller bryggeriet var svært, (især når man havde fået lidt indenbords) og vi begyndte derfor at notere vores bedømmelser ned på papir, om ikke andet så i hvert fald for at undgå at købe den samme "dyre" øl alt for mange gange på barer og i specialbutikker - Men dette var en kortsigtet løsning. Allerede efter øl-smagningen i Valby-Hallen i sommeren 2003, var det igen svært at holde styr på hvilke øl vi havde smagt, fordi vi efterhånden havde smagt en del, og fordi det hele lå i en rodet papirbunke (Desuden kunne det være noget nær mission impossible at læse de ølanmeldelser, der var blevet noteret ned sidst på aftenen).
Der skulle derfor andre boller på suppen, hvis det skulle være til at holde styr på hvilke øl vi havde smagt, og for at gøre det hele lidt mere overskueligt, begyndte vi at systematisere øllene i en database. Den blev selvfølgelig kaldt for vores "øldatabase", og det var også sådan den endte med at få sit navn, da vi skulle finde en web-adresse (lidt ukreativt måske, men det sender et klart signal til andre om hvad siden handler om). Det viste sig at være en fremragende ide, der gav et helt utroligt godt overblik over øl-situationen plus nogen ekstra features vi ikke havde tænkt på da vi startede, f.eks. søgning, sortering og Top20. Det var egentlig ikke meningen den skulle være tilgængelig for andre end os selv, men det var utroligt nemt at lægge den på nettet da vi først havde fundet det rigtige databaseprogram.
Nu, et par måneder senere har vi fået smagt så mange øl at vi føler os klar til at vise vores database frem for hele The World Wide Web. Den er måske lidt kedelig i designet, og det kan være der er emner eller funktioner der mangler, men siden er under konstant udvikling, og vi håber at nogen af jer der ude vil hjælpe os med at gøre den bedre ved at give os feedback. Så hvis du skulle have nogen gode ideer eller ris/ros, skal du være velkommen til at skrive til de ansvarlige på og .
Ellers så er målet med siden at vi hele tiden vil anmelde nye øl samt udvikle siden, så den bliver mere brugervenlig og overskuelig, samtidig med at vi prøver at lave nye features, f.eks. er vi begyndt at anmelde både barer og indkøbssteder med godtøl, og der er også blevet åbnet op for at alle kan afgive deres personlige anmeldelse og karakter af hver øl, bar og indkøbssted som vi har anmeldt i forvejen.

Hjemmebryg
Vi eksperimenterer stadig i høj grad med at brygge øl, og målet er selvfølgelig at vinde DM i Håndbryg en skønne dag. Det lyder måske lidt for ambitiøst, men det kan være godt at sætte sig selv nogen høje mål at gå efter, så man ikke når dem alt for hurtigt. Men ellers er der jo bagefter de Nordiske Mesterskaber.
Menupunktet om hjemmebryg har været lidt nedprioriteret, men vi lover at det nok skal blive større og mere omfattende med tiden. Der vil bl.a. være mulighed for at se vores hjemmelavede opskrifter, fremgangsmetode, personlige noter/kommentarer samt en anmeldelse af det færdige resultat med karakter som efter det normale bedømmelsesskema, alt sammen skal selvfølgelig krydres med en masse flotte billeder af vores brygudstyr for at live det hele lidt op.

Højt skum


Medl. Nr. 4280

Højt skum


Medl. Nr. 4389

Til toppen
Der har været 1004455 besøgende siden d.9/11 - 2003
Til toppen
Der er i alt 2237 anmeldte øl i databasen
Et design af TeeVee - Login